Budapest Cowbells

Ilyen egy Cowbells Toborzó!

Előző cikkünkben hírt adtunk arról, hogy június elején toborzónapot tartunk. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Idei terveink között szerepel egy flag football csapat felállítása is, így a 10-15 éves korosztály figyelmébe is ajánljuk rendezvényünket.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy pontosan miből is áll egy toborzónap, mik azok a feladatok, amikre számítani lehet és mivel érdemes készülni. Legfrissebb cikkünkben erre adunk választ.

A program nagyjából egy-másfél órát ölel fel. A helyszíni regisztrációt követően időt biztosítunk átöltözni és egyéb halaszthatatlan teendők elvégzésére. Ezt követően a pályán rövid eligazítás után egy közös bemelegítés következik. Ezek után a résztvevők 10-15 fős csoportokban elindulnak teljesíteni a négy állomást, amelyek mindegyikén valamilyen képességük felmérése a cél. A feladatokat válogatott játékosaink vagy edzőink mutatják be és vezénylik.

A gyakorlatok közül a legegyszerűbb a 40 yardos sprintfutás. Nem szorul különösebb magyarázatra, a cél, hogy 40 yardot (kb. 36,5 méter) a lehető legrövidebb idő alatt tegyenek meg a jelentkezők, ezzel gyorsaságukat tudjuk feltérképezni.

Hasonló, de némileg bonyolultabb a T-drill, amely a leendő focisták gyors irányváltásokra való képességét méri. A cél itt is a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a feladatot, amely ebben az esetben négy darab egymástól öt yard távolságra, T-alakban elhelyezett bója érintése meghatározott sorrendben.

A T-Drill

A másik két állomáson sportspecifikusabb készségeket vizsgálunk. Az egyik gyakorlat során előre megbeszélt útvonal végén kell elkapnia a felé szálló labdát a jelentkezőnek. Az itt kapott kép a kézügyesség és a koordináció minőségét mutatja.

Az elkapó-feladat

A másik specifikus gyakorlat a tackle-drill, amely során a résztvevők mozgáskoordinációs készségeit és lábmunkáját térképezzük fel. Itt lényegében egy erre a célra kialakított bábu ledöntése a cél, amelyet különböző akadályok kikerülése előz meg.

Minden csoport más sorrendben halad, eredményeiket egy adminisztrátor rögzíti. A toborzót újoncprogram követi, amelynek végén a tryout-on kialakult képet is figyelembe véve igyekszünk a leginkább megfelelő pozíciót megtalálni a jelentkezőknek.

Résztvevőként az időjáráshoz igazodó sportöltözeten és sportcipőn kívül mással nem szükséges készülnöd. Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy a fémstoplis lábbeliket kerüljék az esemény során, mert a pályán azok nem használhatóak. A megfelelő hidratáltságról izotóniás itallal gondoskodunk.

Ha érdekel a sportág, de még nem határoztad el, hogy belevágsz, olvasd el kedvcsináló cikkeinket honlapunkon vagy a sportoljma.hu online magazinjában! Amennyiben úgy érzed, hogy készen állsz, az alábbi linken várjuk jelentkezésed az eseményre! Ha felkeltettük az érdeklődésed, találkozzunk június 6-án 16.30-kor a Tichy Lajos Sportcentrumban!

További információkat a Facebook-eseményben találsz.

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login