Budapest Cowbells

Előszezon győzelem a DIV1 bajnoka ellen

Makulátlan védőteljesítménnyel sikerült felülmúlni a Crusherst

A 2020-es előszezon kezdeteként felnőtt csapatunk egy nagynak ígérkező feladattal szerette volna megkezdeni a csapat összehangolását a tavaszi idényre, a Tichy Lajos Sportcentrumba a Divízió I. legerősebb csapatát és egyben kétszeres címvédőjét, a Szombathely Crusherst látta vendégül múlt hét szombaton.

A Vas megyei csapat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a HFL-be való feljutást a 2021-es szezonra, amihez megfelelő mércét nyújtott a csapatunk elleni mérkőzés. Előszezonhoz híven, kicsit lassan, döcögősen kezdtek a csapatok, látszódott mindkét együttesen egy-egy rozsdafolt, már ami a támadósorokat illeti. Ki kell emelni, hogy egyik csapat sem a legjobb összeállításával érkezett, voltak nagyobbnevű hiányzók mindkét oldalon, így a másodvonalból fellépő játékosoknak is megadatott a bizonyítás lehetősége. Továbbá arról is fontos megemlékeznünk, hogy csapatunk új irányítóval, új támadószisztémával vágott neki ennek a találkozónak.

Mindkét együttes a maga módján elit védelemmel rendelkezik, ezt pedig tökéletesen példázta, hogy sem a Cowbells, sem pedig a Crushers nem tudott komolyabb előrehaladást felmutatni sem a levegőben, sem pedig a sokat erőltetett futójátékok során. Az első negyed sokkal inkább a védőkről szólt, olyannyira, hogy az előszezon első pontszerzése egy safety volt, melyet csapatunk jegyzett az ellenfél irányítóján, Stuart Reesen. A meccs képe az első félidőben nem sokat változott, a második negyed is csak egy ponttal lett gazdagabb, a lábsérülésből visszatérő Fóra Kamilló értékesített egy mezőnygólt, ami után egy szokatlan, 5-0-ás félidei eredményt olvashattunk a táblán.

A második játékrészre mindkét csapat változásokat eszközölt a pályán, lehetőséget adva a fiataloknak, hogy megmutassák, mire képesek. A mi oldalunkról leginkább az irányító cseréje, valamint az elkapók rotálása jelentette a legnagyobb változásokat. Ezek hatására billent el a meccs képe is, kedvenceink nagy erővel tudták dominálni a zöld-fehéreket, a futójáték könnyedebben ment és a HFL-keretbe nagy erőkkel igyekvő Pusztai Vendel egy negyed alatt kétszer is beköszönt az ellenfélnek. Mindkét alkalommal kétpontos szituációt választottunk, de sikertelenül, így pedig 17-0-ás eredménnyel fordultak rá a csapatok az utolsó negyedre.

A Cowbells védelmi dominanciája pedig nem hagyott alább, passzjátékban szinte sérthetetlenek voltunk, a földön pedig stabilan fogtuk a futási kísérleteket. Nagyon jól látszott, hogy az előttünk álló szezonban óriási segítségére lesz a csapatnak a minden évben elit védelem, amire nyugodt szívvel támaszkodhat majd a visszatérő mesterünk, Karim Trabelsi. A mérkőzés következő pontszerzését egy újabb futójáték hozta meg, ezúttal a fullback szerepkörben egész mérkőzésen kőkeményen dolgozó Pézsa Bence találta meg a végzónát. A kétpontos ezúttal sem sikerült, de ezzel még nem állt be a találkozó végeredménye, hiszen a meccset végül Fóra Kamilló rúgása zárta le, aki újabb három ponttal gazdagított minket, ezzel pedig 26-0-ra nyertük meg idei első előszezon találkozónkat.

A mérkőzés tanulsága, hogy még nagyon sok mindenben kell fejlődnünk, ha a bajnoki címért szeretnénk küzdeni, sok hibát kell kijavítani – főleg a támadósorban. Az új rendszert még szoknia kell az irányítóinknak, a támadófalnak, illetve az elkapóknak is, de még hozzávetőleg négy hetünk van, hogy a szálakat elvarrjuk és erősebben, koncentráltabban vághassunk neki a 2020-as HFL szezonnak. Fontos kiemelni, hogy a kapocs a fiatalok és a veteránok között nagyon szoros, erős a kohézió a csapatban, aminek köszönhetően könnyen át tudunk vészelni nehezebb időket is. A kemény munka tehát folytatódik és két hét múlva a a Brno Alligators ellen megyünk tovább!

Hajrá Cowbells!

Budapest Cowbells – Szombathely Crushers 26-0 (2-0, 3-0, 12-0, 9-0)
Pontszerzők: Pusztai Vendel 2 TD, Pézsa Bence 1 TD, Fóra Kamilló 2 FG, 1 safety

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Fotók: Molnár Máté és Papp Kristóf

You must be logged in to post a comment Login