Budapest Cowbells

Harmadik mérkőzés, harmadik győzelem

Június 5-én Szombathelyen, nagyon kemény mérkőzés során második csapatunk megnyerte az utolsó csoportkörét az NBA Crushers ellen, amely a Divízió I Nyugati főcsoportjának magabiztos első helyét is jelenti. A hétvégi találkozó után továbbra is veretlenül várhatja utolsó két meccsét a Cowbells 2.

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte és kickoff-ot egyből sikerült hatpontosra váltani egy hosszú visszahordással. A gólvonalat Tóth Ákos lépte át labdával a kézben. Jutalompontot sajnos nem sikerült szerezni, így 6-0-nál kapta meg a támadás jogát a hazai csapat.

A Crushers első támadósorozata touchdown-nal ért véget, amit sikeres rúgás követett, így át tudták venni a vezetést a hazaiak. Az első Cowbells támadó drive eredménye punt lett, azonban a szombathelyi gárda sem járt nagyobb sikerrel, több sack után felküldték a speciális egységet. Ezt követően ismét át kellett rúgnunk a labdát. Néhány kísérlettel később azonban kiváló pozícióból lendülhetett ismét akcióba Kelemen Marci vezetésével a támadóegység, mivel a hazaiak elrontották a punt-ot megelőző snap-et. A sorozatot passzolt hatpontos, majd sikeres rúgás koronázta. Tóth Ákos húzta be a célterületen belül a felé szálló labdát, ezzel kialakítva az első félidő 13-7-es eredményét.

A harmadik negyedben folytatódott a kemény harc. A hazaiak több támadását is megállította a védelmünk, egy sorozat Márton Zsolt fumble recovery-jével ért véget, de a Zúzóknak végül sikerült pontot szerezni. Sikeres extraponttal 13-14-es részeredmény született. Az utolsó negyed elején támadóink ismét beértek a pylon-ok közé, ezúttal is passzjátékkal. A harmadik TD-t érő mutatvány során is Tóth Ákos szelídítette meg a passzt. Sikeres kétpontos után 21-14-re módosult az állás. Nyolc perccel a mérkőzés vége előtt ismét az ellenfél támadóinál volt a lehetőség, azonban nem sikerült élniük vele. Elejtették a labdát, amelyet Butkai Dániel szedett össze, majd a célterületig meg sem állt vele, beállítva a mérkőzés 27-14-es végeredményét. A hátralévő időben nem születtek pontok, védő csapategységünk azonban több turnover-t is jegyzett ebben a pár percben.

Sikerült sakkban tartanunk az ellenfél támadóit Kép: Vágvölgyi Bálint, ugytudjuk.hu

A találkozó sikeréből oroszlánrészt vállalt a védelem. A mérkőzés során négyszer szereztek labdát, valamint a szombathelyiek irányítóját is sikerült több alkalommal földre vinni, mielőtt passzolhatott volna. Farkas Ádám és Szabó Andris egy-egy interception-nel járult hozzá a győzelemhez, Márton Zsolt és Butkai Dániel pedig együtt két elejtett labdát halászott össze, utóbbi pontot is szerzett az akcióból.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a szombati diadal, hiszen alapvetően befolyásolja a bajnokság további alakulását. Azzal, hogy a Cowbells 2 mindhárom csoporton belüli ellenfelét legyőzte nem csupán a rájátszás jogát harcolta ki, de a csoportelsőséget is. Ez azt jelenti, hogy az elődöntőben hazai pályán fogadhatjuk majd a Keleti csoport második helyezettjét, a hátralévő két összecsapás alakulásától függetlenül. A csapat játéka biztató képet mutat, egyre jobban látszik a sok befektetett munka eredménye. A szezon eleje óta változatlan névsorú keret ezen a héten vasárnap lép ismét pályára a DEAC Gladiators vendégeként.

Szép volt fiúk, jöhet a következő!

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login