Budapest Cowbells

Megérkezett Dalton English

A Budapest Cowbells idén több külföldi játékossal is erősített. Most induló cikksorozatunkban interjúkon keresztül mutatjuk be őket. Első alanyunk a kanadai Dalton English, aki a védőfalban fog komoly szerepet kapni. Dalton a Bishop’s University csapatából érkezett, ahol ugyanezt a pozíciót töltötte be. A Cowbellsnél a védőfal edzőjeként és flag foci trénerként is tevékenykedni fog.

Az interjú során Patócskai Péter olyan kérdésekkel bombázta a kanadait, amelyek segítenek jobban megismerni, valamint megmutatják, hogy milyen ambíciókkal érkezett. Dalton egy kifejezetten energikus személyiség, az edzéseken és a mérkőzéseken mindig igyekszik maximális teljesítményt nyújtani és csapattársait is erre bíztatja.

Patócskai Péter: Mindig is Kanadában éltél?

Dalton English: Igen, igazából nem is nagyon jártam másik országokban, leszámítva az Egyesült Államokat.

Péter: Hogyan jött az életedbe az amerikai foci? Kipróbáltad magad más sportokban is?

Dalton: Nálunk a foci családi biznisz. Az összes unokatestvérem  játszik, így nem volt kérdés, hogy előbb vagy utóbb én is ki fogom próbálni ezt a sportot. Édesanyám 10 éves koromban íratott be egy csapathoz. Középiskolás koromban kosárlabdáztam is és mint kb. minden kanadai én is belekóstoltam a jégkorongba.

Péter: Hány csapatban játszottál, melyik volt a kedvenced?

Dalton: Négy csapatban fordultam meg, ha a Cowbellst nem számoljuk.  Hogy melyik volt a kedvencem, az nehéz kérdés. Mindegyik együttest más okból kifolyólag szerettem. Volt ahol rengeteg mérkőzést nyertünk és nagyon erős közösség alakult ki. A Bishop’s University azonban mindenképp viszi a pálmát. Három évig játszottam együtt azokkal a srácokkal, nagyon erős kapcsolatok alakultak ki és bárhová megyek Kanadában, szinte biztosan találok egy ismerőst közülük. Az egyetem csapatában megismerkedtem néhány amerikaival is, vannak barátaim Los Angelesben és Miamiban egyaránt.

Péter: Hogyan szereztél tudomást a Cowbellsről? Miért minket választottál?

Dalton: Nagyjából két éve hoztam létre a Europlayers profilom, mert több csapattársam is így tett. Úgy voltam vele, hogy miért ne próbáljam meg. A Covid miatt az elmúlt két évben nem igazán volt lehetőségem utazni, ezért valamennyire el is engedtem a dolgot. Aztán idén az egyik legjobb barátom kapott egy ajánlatot Németországból. Úgy éreztem eljött az ideje egy európai kalandnak számomra is, hiszen nincs veszteni valóm. Bejelentkeztem az oldalra és írtam az összes csapatnak, akik online voltak. Utóbbiak közül került ki a Cowbells. Nagyon tetszett, hogy Magyarország Európa közepén van és Budapestet is nagyon vonzónak találtam.

10 éves kora óta amerikai futballozik

Péter: Mik a céljaid a Cowbellsnél?

Dalton: Természetesen a minél jobb szereplés a bajnokságban, szeretnék egy aranyéremmel hazatérni és az élvonalba repíteni a csapat védelmét. Emellett a lehető legjobb egyéni eredményekre is törekszem, igyekszem kihozni magamból és a rám bízott védőfalból a maximumot.

Péter: Van olyan Cowbells játékos vagy stábtag, akit már korábban is ismertél?

Dalton: Nincs, sőt Magyarországon sincsenek ismerőseim. Abszolút úgy vágtam bele az itteni pályafutásomba, hogy senkit és semmit sem ismerek. Nagyjából két lábbal előre ugrotta, egy sötét medencébe, teljesen vakon igazoltam a Cowbellshez. Ezek alapján úgy tűnhet, hogy kalandvágyó figura vagyok, de egyáltalán nem tartom magam ilyen jellemnek.

Péter: Sikerült már összebarátkoznod valakivel a csapatból?

Dalton: Mindenki nagyon barátságos és segítőkész, a csapat igyekszik mindent megtenni, hogy jól érezzem itt magam. Szeretnék megismerkedni mindenkivel, amire az idő haladtával remélhetőleg lesz lehetőségem. Akivel a leginkább szoros lett a kapcsolatom, az Van (Evaggelos Trasanis, brit játékos, aki szintén a Cowbells színeiben fog szorgoskodni a 2022-es szezonban. A vele készült interjút a cikksorozat következő részében közöljük.), hiszen egy lakásban lakunk.

Igyekszik kivenni a részét a csapat életéből

Péter: Hogy tetszik Budapest? Sikerült már felfedezned a várost?

Dalton: Úgy gondolom, hogy még nem ismerem eléggé Budapestet. Az első napokban próbáltam körülnézni, elmentem a Duna partra, és meglátogattam egy-két nevezetességet. Tetszik a város, nagyon szép, gyönyörűek a régi épületek. Vannak olyan városrészek, amelyek Montrealra emlékeztetnek a hasonló stílusú házak miatt. Volt szerencsém kipróbálni néhányat a magyar konyha remekei közül is és azt kell mondanom, hogy a magyar fogások eléggé nehezek. A közösségi életbe még nem sikerült becsatlakoznom, de mindenképpen szeretnék majd előbb-utóbb. A magyar emberek kifejezettem barátságosak és nyelv is tetszik.

Péter: Mi a helyzet a tömegközlekedéssel?

Dalton: Ez egy olyan terület, ahol nagyon sokat kell még fejlődnöm. A buszok működését megértettem, az közel ugyanúgy néz ki a világ összes városában, a metróval sincsen problémám. A villamosok még jelentenek egy kis kihívást, mert Montrealban nem közlekednek és még nem volt lehetőségem gyakorolni. Az, ami fejfájást okoz a vonatok használata. Kanadában is vannak vonatok természetesen, de városon belül nem nagyon használjuk őket. Nem olyan régen megpróbáltam eljutni Újpestre és teljesen elvesztem. Több buszra, villamosra és vonatra is felszálltam, volt, amelyikre nem is egyszer. A lakásunk előtt háromszor mentem el egy órán belül, végül feladtam és hazamentem. Ha beszélnék magyarul, nem hiszem, hogy lennének ilyen gondjaim, lefogadom, hogy minden tökéletesen ki van írva, csak nem értem. Egyébként nagyon örülök, hogy van egy alkalmazás, ami az útvonalak megtervezése mellett a járművek helyzetét is mutatja, ilyet még nem láttam.

Péter: Mondj magadról egy fun factet!

Dalton: Sokáig beatboxoltam. Középiskolás kormban fellépéseim is voltak.

A Daltonnal folytatott beszélgetés során egy ambiciózus, céltudatos játékost ismerhettünk meg. A csapat életében a lehető legnagyobb mértékben próbál jelen lenni. Amellett, hogy játszik, nagyon komoly munkát végez a csapat védőfalával is, igyekszik átadni azokat a tapasztalatokat, amelyeket 16 éves amerikai futball karrierje során szerzett. Minden bizonnyal oszlopos tagja lesz a Cowbells védelmének és edzői stábjának a következő hónapokban.

A cikkben Kutasi Petra képeit használtuk.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login