Budapest Cowbells

Mi az a flag football?

Előző cikkünkben hírt adtunk a június elején esedékes toborzónapunkról. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy a hamarosan induló flag football csapatunkba is várjuk a jelentkezőket 10 éves kortól, arra azonban nem tértünk ki részletesen, hogy mi is az a flag football. Jelenlegi írásunkkal törlesztjük ezt az adósságunkat.

A flag football lényegében az amerikai foci non-kontakt változata. Esetében nincs ütközés, a szerelést egy zászló letépése helyettesíti a játékos derekán viselt övről. Ugyan (szabályrendszertől függően) kisebb pályán, kevesebb játékos részvételével mennek végbe a mérkőzések, a két sport által igényelt képességek nagyon hasonlóak.

A flag football főként a fiatalabb korosztályoknak ajánlott, hiszen ebben a formában kemény ütközések nélkül ismerkedhetnek meg az amerikai futball alapjaival, akár koedukáltan is. Ettől függetlenül a felnőttek is örömüket lelhetik a játékban. Hazánkban is egyre népszerűbb a flag football, nyár végén például hangulatos bajnokságon mérhetik össze baráti társaságok erejüket.

A flag football a fiatalabb generációknak ajánlott (a kép forrása: firstdownplaybook.com)

A pozíciók, amelyekkel a flag football operál, hasonlóak az amerikai foci posztjaihoz, ám feladatkörük jelentősen egyszerűbb. A kontakt hiánya miatt támadó- és védőfal egyáltalán nincs a pályán. A támadók között találunk egy irányítót, illetve olyan játékosokat, akik futó, vagy elkapó szerepkörben tűnnek fel. A center munkáját részben a snapper veszi át, de a labda feladását követően ő is elkapóként funkcionál. A védelemben, szabály szerint mindenki defensive back, de megeshet, hogy a linebacker-ekéhez hasonló feladatok hárulnak valakire.

A toborzónap 10-15 éves résztvevőit flag football csapatunkba várjuk örömmel, ahol megismerkedhetnek a tojáslabdával és elsajátíthatják az amerikai football-ra jellemző mozgáskultúrát. A fiatalokra utánpótlás-bázisként tekintünk, miután megfelelő korúak lesznek csatlakozhatnak a kontakt csapataink edzéseihez.

Ha érdekel az amerikai vagy a flag football, de még nem határoztad el, hogy belevágsz, olvasd el kedvcsináló cikkeinket honlapunkon vagy a sportoljma.hu online magazinjában! Amennyiben úgy érzed, hogy készen állsz, az alábbi linken várjuk jelentkezésed az eseményre! Ha felkeltettük az érdeklődésed, találkozzunk június 6-án 16.30-kor a Tichy Lajos Sportcentrumban!

További információkat a Facebook-eseményben találsz.

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login