Budapest Cowbells

Újabb taggal bővült a Cowbells család!

 

Külföldi játékosainkat bemutató cikksorozatunk harmadik részéhez érkeztünk. A már jól megszokott interjú alanya ezúttal Ethan Kiley, amerikai játékosunk volt. Ethan bevethető a támadó- és a védőfalban is szinte minden pozíción, a Centert kivéve. Az amerikai nem csak a keretet, de az edzői stábot is erősíteni fogja 2022-ben. 

Ethan Kiley-val Patócskai Péter beszélgetett. 

Patócskai Péter: Ez az első alkalom, hogy huzamosabb ideig az Egyesült Államokon kívül élsz?

Ethan Kiley: Nem. Életem nagy részében az USA-ban éltem, de az előző évet Bristolban, Angliában töltöttem. 

Péter: Hogyan kezdtél el amerikai focizni? Kipróbáltál más sportokat is?

Ethan: Egész fiatal korom óta futballozom. A másik sport, ami nagyon közel áll hozzám a lacrosse. Párhuzamosan játszottam mindkettőt nagyon sokáig, gyerekkoromtól kezdve, egészen az egyetem végéig. 

A lacrosse-ban is jártas

A lacrosse-ban is járatos

Péter: Hány csapatban játszottál eddig? Van közülük kedvenced?

Ethan: Az USA-ban több szinten is szerepeltem. Játszottam középiskolai és egyetemi csapatban. Amíg főiskolára jártam a North Central Cardinalst erősítettem. Az angliai Bristolban is egy egyetemi alakulatnak voltam a tagja, pontosan az UWE Bulletsnek. A Cardinals-szal kétszer jártam meg a bajnokság elődöntőjét, 2019-ben pedig a döntőt is. Nem igazán tudom egyik együttest sem megnevezni, mint a kedvencemet. Csapattól függetlenül, mindenhol csodálatos embereket ismertem meg, ami szerintem a foci egyik legszebb hozadéka. 

Péter: Hogyan találtál a Cowbellsre és miért minket választottál?

Ethan: Egy online adatbázisban találtam a csapatra, pontosabban a csapat rám. Karim Trabelsi keresett meg és kiváló döntésnek tűnt ide igazolni. A Cowbellsben nagyon tetszik a csapat kultúrája, ahogy a sikert a kemény munkán és felelősségen keresztül definiálják. 

Péter: Mi a célod ebben a szezonban?

Ethan: Elsőszámú célom, hogy a csapatot győzelemre segítsem, bármelyik pozíció betöltésével, ahol szükség van rám. Ezen túl szeretném átvenni a már említett kultúrát. 

Péter: Ismertél bárkit a csapatból korábban?

Ethan: Bristolban Van (Evaggelos Trasanis, brit játékosunk. A vele készült interjú ide kettintva érhető el.) néhány korábbi csapattársával játszottam együtt. Beszéltem Van-nel néhány szót mielőtt a budapesti igazolás mellett döntöttem. 

Péter: Hogy tetszett az első edzésed a Cowbells-szel? Mik az első benyomásaid?

Ethan: Nagyon élveztem. A csapattársak pontosan úgy viselkedtek, ahogy vártam, mindenkin látszott, hogy keményen dolgozik. Várom már, hogy hosszabb távon is edzhessek velük.

Ethan a támadófal bal szélén

Péter: Hogy tetszik Budapest?

Ethan: Még nem nagyon volt időm felfedezni a várost, de az első benyomásaim pozitívak. Nagyon tetszenek az épületek és a várostervezés. Nem jártam még olyan városban, ahol ennyire kellemes lett volna légkör. 

Péter: Mondj magadról egy fun fact-et!

Ethan: Adrenalin függő vagyok. Nagyon szeretem az extrém dolgokat, ejtőernyőzni egyenesen imádok. 

Ethan egy sokoldalú játékos, aki mind a támadásban, mind a védelemben bevethető. Az edzésen látottak alapján nagyon gyorsan megértette a blokksémákat és a támadófal teljes értékű tagjává vált. Nem kétséges, hogy hasznos játékosa lesz a Cowbellsnek, szakértelmével pedig segíteni fogja csapattársai fejlődését is. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

 

 

You must be logged in to post a comment Login